№ з/п | Напрямки | Бюджет часу (міс.) |
Інформаційно-комунікаційні технології | ||
1. | Використання інформаційних технологій у професійній діяльності | 0,3 |
2. | Комп’ютерна грамотність відповідно до Рамки цифрових компетентностей для громадян України | 0,3 |
3. | Створення додатків в середовищі Unity 3D на С# | 3,2 |
4. | Тестування програмного забезпечення | 2,1 |
5. | Організація обліку матеріальних цінностей з використанням комп’ютерних програм | 0,7 |
6. | Робота з програми комп’ютерної графіки «АutoCAD» та «АrchiCAD» | 3,2 |
7. | Практичний web-дизайн: проектування, створення та супроводження web-вузла | 3,2 |
8. | Створення тривимірної графіки у програмі «Autodesk 3ds МАХ» | 3,2 |
9. | Основи комп’ютерної графіки та веб-дизайну | 2,2 |
10. | Сучасні технології обробки тестової та графічної інформації | 2,0 |
11. | Основи цифрової фотографії (для початківців) | 0,4 |
12. | Комп’ютеризований бухгалтерський облік | 1,1 |
13. | Комп’ютеризований бухгалтерський облік | 2,1 |
14. | Основи роботи з системами штучного інтелекту | 0,4 |
15. | Використання графічних планшетів в освітній діяльності педагогів під час дистанційного навчання | 0,2 |
16. | Оператор безпілотного літального апарата (дрона) | 0,2 |
17. | Основи програмування засобами Java | 3,1 |
Оптова та роздрібна торгівля | ||
18. | Виконання робіт на сучасних реєстраторах розрахункових операцій | 0,5 |
19. | Організація торгівлі будівельними, господарчими та електропобутовими товарами | 2,1 |
20. | Організація та технологія ведення торговельних процесів | 1,0 |
21. | Організація праці на підприємствах роздрібної торгівлі відповідно до нормативних вимог | 0,3 |
Виробництво харчових продуктів та напоїв | ||
22. | Сучасні технології у мистецтві карвінгу | 0,5 |
23. | Сучасна теорія і практика організації харчування дітей в ЗОШ | 0,5 |
24. | Сучасна теорія та практика обслуговування гостей кафе, бару та ресторану (для барменів) | 1,2 |
25. | Сучасна теорія та практика обслуговування гостей кафе, бару та ресторану (для кухарів) | 1,2 |
26. | Організація обслуговування відпочиваючих в санаторно-оздоровчих комплексах | 0,7 |
27. | Організація харчування дітей в санаторно-оздоровчих комплексах | 0,7 |
28. | Організація обслуговування відвідувачів в закладах громадського харчування | 0,5 |
29. | Організація обслуговування урочистих заходів в закладах ресторанного господарства (для кухарів) | 0,7 |
30. | Освоєння технологічного процесу виробництва хлібобулочних виробів із застосуванням автоматичних ліній | 2,1 |
31. | Новітні технології приготування кави та кавових напоїв | 0,4 |
32. | Сучасні технології приготування борошняних кондитерських виробів | 1,0 |
33. | Технології виготовлення твердих сирів | 0,3 |
34. | Впровадження нових технологій переробки, зберігання та консервування плодів та ягід на підприємстві АПК | 0,5 |
35. | Дотримання вимог охорони праці та гігієни в закладах дитячого харчування | 0,3 |
36. | Організація харчування в шкільних їдальнях та основи системи ХАССП (НАССР) | 0,3 |
Сільське та лісове господарство | ||
37. | Вивчення нової техніки і прогресивних технологій вирощування та захисту основних сільськогосподарських культур | 0,3 |
38. | Технології виробництва основних видів сільськогосподарської продукції в особистих селянських господарствах | 0,3 |
39. | Сучасні технології підготовки полів та насіння сільськогосподарських культур до посіву. Посів (садіння), догляд та збирання врожаю | 0,5 |
40. | Нові технології вирощування сільськогосподарських культур з використанням сучасної сільгосптехніки | 0,3 |
41. | Сучасні технології та комплекс машин для вирощування основних сільськогосподарських культур (для трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва) | 0,5 |
42. | Технічне обслуговування і ремонт сучасної сільськогосподарської техніки | 0,5 |
43. | Засоби підвищення врожайності основних сільськогосподарських культур | 0,3 |
44. | Сучасні вимоги до організації та ведення робіт на підприємствах АПК | 0,6 |
45. | Технічна експлуатація машин, механізмів та обладнання при видобутку торфу (для механізаторів) | 1,0 |
46. | Основи овочівництва відкритого та закритого ґрунту | 0,5 |
47. | Нові технології обробки качанів кукурудзи | 0,3 |
48. | Сучасні технології збирання та зберігання кукурудзи на підприємствах АПК | 0,3 |
49. | Нові технології вирощування овочевих культур родини «Капустяні» | 0,3 |
50. | Новітні прогресивні технології обробітку посівів цукрового буряка | 0,5 |
51. | Нові технології вирощування хмелю на підприємствах АПК | 0,3 |
52. | Сучасні технології вирощування та обробки хмелю органічними речовинами | 0,5 |
53. | Технологія вирощування, догляду, зберігання та доробки шишок хмелю | 0,3 |
54. | Організація роботи на зернотоках | 0,5 |
55. | Технологія заготівлі та зберігання сіна на підприємствах АПК | 0,3 |
56. | Cучасні технології вирощування розсади та овочевих культур в умовах закритого та відкритого грунту | 0,5 |
57. | Технології вирощування плодово-ягідних культур та безпека проведення робіт | 0,5 |
58. | Догляд за садом у весняний період у фермерських господарствах | 0,3 |
59. | Догляд за бджолами і одержаною від них продукцією | 0,3 |
60. | Основи бджільництва | 1,1 |
61. | Розведення та вирощування прісноводної риби | 0,5 |
62. | Літньо-табірне утримання великої рогатої худоби | 0,3 |
63. | Новітні технології утримання великої рогатої худоби на підприємствах АПК | 0,3 |
64. | Вивчення сучасних технологій обробітку цикорію | 0,3 |
65. | Технологія вирощування біоенергетичних культур | 0,7 |
66. | Заготівля, збереження та здача в переробку цукросировини | 0,5 |
67. | Інтенсивні методи ведення тваринництва на підприємствах АПК | 0,3 |
68. | Догляд за великою рогатою худобою на тваринницьких фермах | 0,3 |
69. | Вирощування посадкового матеріалу: сіянців, саджанців та догляд за ними | 0,7 |
70. | Технологічні особливості робіт в лісовому господарстві | 0,3 |
71. | Посадка лісових культур та догляд за ними | 0,3 |
72. | Виконання підсобних робіт у сільському господарстві | 0,5 |
73. | Експлуатація і ремонт сільськогосподарської техніки | 0,3 |
74. | Заготівля та зберігання грибів та лісових ягід | 0,3 |
75. | Робітник на лісокультурних (лісогосподарських роботах) | 1,2 |
76. | Технологія вирощування овочів та безпека проведення робіт у тепличному господарстві | 0,5 |
77. | Вирощування лісових культур та безпека проведення лісокультурних робіт | 0,5 |
78. | Сучасні технології вирощування ягідних культур | 0,3 |
79. | Заготівля молочної сировини у населення | 0,3 |
80. | Сучасні технології посадки лісових культур та догляд за ними | 0,3 |
81. | Сезонне технічне обслуговування тракторів та сільськогосподарських машин | 1,0 |
У рамках проєкту «Фермерство 2.0» розроблено: | ||
82. | Сучасні технології підготовки насіння та захисту посівів на підприємствах АПК | 0,3 |
83. | Шляхи підвищення врожайності сільськогосподарських культур | 0,5 |
84. | Технології вирощування плодово-ягідних культур та аспекти органічного виробництва їх продукції | 0,5 |
85. | Технологія утримання та відгодівлі свиней | 0,5 |
86. | Правила відбору та підготовки корів до машинного доїння | 0,5 |
87. | Особливості вирощування озимого ріпаку | 0,3 |
88. | Сучасні підходи до захисту сільськогосподарських культур від шкідників | 0,3 |
Охорона праці | ||
89. | Навчання операторів котелень та машиністів кочегарів з будови та безпечної експлуатації парових та водогрійних котлів в обсязі виробничих інструкцій та інструкцій з охорони праці | 0,3 |
90. | Сучасні вимоги охорони праці на робочому місці | 0,3 |
91. | Безпечні методи та прийоми обслуговування котелень | 0,3 |
Транспорт | ||
92. | Експлуатація сучасних видів великогабаритних транспортних засобів вітчизняного та закордонного виробництва | 0,5 |
93. | Експлуатація великогабаритного вантажного автотранспорту | 0,3 |
Промисловість | ||
94. | Основи технології виробництва цегли | 0,3 |
95. | Сучасні технології виробництва глиняної та пресованої цегли | 0,5 |
96. | Сучасні технології виробництва глиняної та силікатної цегли | 0,5 |
97. | Технологія виробництва цегли з випаленої глини | 0,6 |
98. | Технологія виробництва цегли на сезонному цегельному заводі | 0,7 |
99. | Облік та збереження цукросировини на цукровому заводі | 0,3 |
100. | Технологічний контроль та аналіз у цукроварінні | 5,0 |
101. | Технологічні особливості виготовлення натуральних овочевих консервів на овочепереробних підприємствах | 0,3 |
102. | Технологічні особливості виконання фасувальних робіт | 0,5 |
103. | Технологічні особливості виробництва морозива | 0,3 |
104. | Сучасні технології та устаткування для виготовлення, формування та різання цегли | 0,5 |
105. | Сучасні технології виготовлення натуральних овочевих консервів | 0,7 |
106. | Технологічні особливості виробництва керамічної цегли | 0,5 |
107. | Технології виробництва цегли з випаленої глини та дотримання вимог охорони праці | 0,5 |
108. | Зернопереробка, виробництво круп і комбікормів | 0,3 |
109. | Організація праці на робочих місцях на підприємствах з переробки молока | 0,3 |
110. | Технології переробки риби та рибної продукції | 1,0 |
111. | Технологічні особливості виготовлення натуральних овочевих консервів на овочепереробних підприємствах | 0,3 |
112. | Техніка виконання бланшувальних та варильних робіт | 1,9 |
113. | Технологія обробки легкого одягу | 3,0 |
114. | Технологія обробки спеціального одягу | 3,0 |
115. | Технологія приготування напівфабрикатів з пісочного та вафельного тіста, виробництво сухарів та сухого печива | 0,5 |
Будівництво | ||
116. | Новітні технології виконання мулярних, лицювальних та плиткових робіт | 0,5 |
117. | Сучасні технології оздоблювальних, лицювально-плиточних робіт | 2,1 |
118. | Новітні технології виконання мулярних робіт | 0,5 |
119. | Виконання підсобних робіт у будівельній галузі | 0,3 |
120. | Сучасні технології монтажу гіпсокартону | 0,7 |
121. | Монтажник віконних та дверних конструкцій | 0,4 |
Деревообробка | ||
122. | Особливості виконання робіт на сучасних деревообробних верстатах | 0,5 |
123. | Технологія збирання корпусних меблів | 0,3 |
124. | Виготовлення виробів з лози | 0,5 |
Металообробка | ||
125. | Виготовлення арматури з бляхи | 1,3 |
Ремонт машин та устаткування | ||
126. | Ремонт і технічне обслуговування машин та устаткування промислового призначення | 0,5 |
Каменеобробка | ||
127. | Технології обробки бурштину | 2,5 |
128. | Обробка природного каменю | 0,4 |
Виробництво одягу | ||
129. | Новітні технології швейного виробництва та художнього оздоблення одягу | 0,3 |
130. | Виготовлення одноразового одягу для хімічного захисту | 0,3 |
131. | Технологічні особливості пошиття одноразового медичного одягу | 0,5 |
132. | Технологія виготовлення та оздоблення матеріалів одягового та інтер’єрного призначення на сучасних видах швейного обладнання | 1,4 |
133. | Технологія виготовлення спецодягу | 1,5 |
134. | Використання сучасних інноваційних технологій при виготовленні швейних виробів | 2,0 |
135. | Використання сучасних технологій у швейному виробництві | 0,3 |
Послуги | ||
136. | Сучасні технології з косметології, макіяжу, візажу, перукарських послуг для салонів краси | 2,2 |
137. | Сучасні технології обслуговування клієнтів в салоні краси (манікюрні та педикюрні послуги | 3,2 |
138. | Сучасні технології обслуговування клієнтів в салоні краси (перукарські послуги) | 3,2 |
139. | Надання сучасних перукарських послуг | 3,2 |
140. | Техніка виконання сучасних чоловічих та жіночих стрижок | 1,7 |
141. | Надання соціальних послуг різним категоріям населення | 0,5 |
Інше | ||
142. | Виконання робіт під час будівництва та ремонту автомобільних доріг | 0,3 |
143. | Сучасні технології ландшафтного дизайну, благоустрою та озеленення території | 1,4 |
144. | Підприємець-початківець | 0,5 |
145. | Порядок подачі електронної звітності та обсяг розрахункових операцій в органи ДПС | 0,3 |
146. | Соціальні робітники (для Товариства Червоного Хреста) | 0,5 |
147. | Виконання пакувальних робіт у складських приміщеннях | 0,5 |
148. | Польська мова (рівень А1-В1) | 1,0 |
149. | Сучасні технології в озелененні території | 0,3 |
150. | Розпочни власний бізнес: практичні аспекти діяльності | 0,5 |
151. | Надання соціальних послуг малозабезпеченим громадянам та людям похилого віку | 1,4 |
152. | Набуття наскрізних компетенцій, умінь та навичок, необхідних для виконання основних робочих функцій на підприємстві, в установі, організації | 1,0 |
153. | Організація надання психологічної допомоги у воєнний час | 0,3 |
154. | Психологічна допомога педагогам | 0,3 |
Підтверджуємо результати неформального навчання за професією «Кухар», 3-6 розряд.
Графік роботи комісії у серпні 2024, у вересні 2024
Кошториси витрат: 3 розряд, 4 розряд, 5 розряд, 6 розряд
Анкети самооцінювання, 3-6 розряд
Нормативні документи: